Křehké pracny s vlašskými ořechy - postup přípravy
Pokud hledáte recept na tradiční vánoční cukroví, vyzkoušejte pracny podle paní Dany Hanzlíčkové. Jsou plné vlašských ořechů a koření, které vám provoní celý dům.
Ingredience
Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte změklé máslo, cukr a celé vejce. Poté přisypte mleté vlašské ořechy.
Nakonec přidejte dle chuti hřebíček, skořici a nastrouhanou citrónovou kůru. Poté vypracujte hladké těsto, které nechte ideálně odpočinout přes noc v lednici.
Těsto naplňte do formiček a přendejte je na plech. Poté ho vložte do předehřáté trouby na 170–175 °C. Malé formičky pečte přibližně 15–17 minut. Větší 22–25 minut.
Pracny vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Poté je vyklopte z formiček a obalte je v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.