Ořešáky čili chrousti

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Ořešáky čili chrousti - postup přípravy

Tyto lahodné oříškové hrudky sice nejsou tolik rozšířeným druhem cukroví, na druhou stranu jsou ale neskutečně lahodné a vaši rodinu i přátele velmi mile překvapí. Vyzkoušejte osvědčený recept paní Hany Petrášové.
1. KROK

Část lískových oříšků odeberte stranou a zbytek nastrouhejte nebo rozemelte najemno. Ořechy smíchejte s cukrem a vejci, uhněťte soudržné těsto a tvarujte z něho menší kuličky, které vyskládejte vedle sebe na plech.

2. KROK

Doprostřed každé kuličky vmáčkněte jeden z odložených lískových oříšků a plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 160 až 170 °C. Pečte je asi 25 minut, přičemž dejte pozor, aby se zespodu nezačaly připalovat.

3. KROK

Po dopečení nechte cukroví vychladnout, vsypte je do krabice a uložte na chladném, nejlépe vlhčím místě (kupříkladu balkón) rozležet po dobu 3 až 4 týdnů. Po dopečení totiž ztvrdnou a je potřeba jim dopřát čas, aby nabraly vlhkost a zvláčněly.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 2191 hlasů
Nahlásit chybu
72 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt