Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vanilkové sádlové rohlíčky s ořechy

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vanilkové sádlové rohlíčky s ořechy - postup přípravy

Vanilkové sádlové rohlíčky podle ověřeného rodinného receptu paní Dagmar Kazdové se stanou nejoblíbenějším vánočním cukrovím celé vaší rodiny, jsou křehké a nesmírně lahodné. Nelekejte se ani použitého sádla, v pečivu není vůbec cítit a naopak mu dodává vláčnost.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Rohlíčky

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

V míse utřete máslo, sádlo a moučkový cukr do hladké pěny. Přidejte vejce a pokračujte v míchání. Poté přisypte jemně mleté ořechy a hladkou mouku. Vypracujte hladké nelepivé těsto.

2. KROK

Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici minimálně 1 hodinu odpočívat. V ideálním případě jej nechte v chladničce přes noc.

3. KROK

Odpočaté těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 5 mm. Poté vykrájejte z těsta tvary rohlíčků podle vašeho výběru.

4. KROK

Plech vyložte pečicím papírem a rohlíčky na něj opatrně naskládejte. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu asi 10–12 minut, dokud nejsou zlatavé.

5. KROK

Upečené rohlíčky nechte lehce zchladnout na mřížce. Následně je obalte ve směsi vanilkového a moučkového cukru.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů