Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažený květák v těstíčku

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Smažený květák v těstíčku - postup přípravy

V dnešní době, kdy ceny neustále rostou a je čím dál tím těžší udělat běžný nákup, rozhodně oceníte pořádná jídla, které nemusí nutně obsahovat maso. Jedním z nich je i tento smažený květák v těstíčku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Důkladně květák omyjte a rozdělte ho na jednotlivé růžičky. Poté ho vhoďte do hrnce s osolenou vodou a po dosažení bodu varu ho vařte 5 minut. Následně ihned slijte vodu a dejte uvařené růžičky do misky, nechejte je vychladnout.

2. KROK

Nachystejte si mísu, v níž budete připravovat těstíčko. Nalijte do ní zakysanou smetanu. V samostatné misce rozšlehejte vejce a přidejte ho do mísy. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno, poté ho přidejte ke smetaně. Následně dodejte i nadrobno nakrájený kopr.

3. KROK

Po důkladném promíchání do mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, mletý černý pepř, mletou papriku, sůl a vymíchejte těstíčko do hladka. Do pánve nalijte dostatečné množství rostlinného oleje a rozehřejte ho. Všechny růžičky květáku důkladně obalte v těstíčku a vhoďte je do rozehřátého oleje. Poté je smažte dozlatova a podávejte s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů