Smažený květák v těstíčku

ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Smažený květák v těstíčku - postup přípravy

V dnešní době, kdy ceny neustále rostou a je čím dál tím těžší udělat běžný nákup, rozhodně oceníte pořádná jídla, které nemusí nutně obsahovat maso. Jedním z nich je i tento smažený květák v těstíčku.
1. KROK

Důkladně květák omyjte a rozdělte ho na jednotlivé růžičky. Poté ho vhoďte do hrnce s osolenou vodou a po dosažení bodu varu ho vařte 5 minut. Následně ihned slijte vodu a dejte uvařené růžičky do misky, nechejte je vychladnout.

2. KROK

Nachystejte si mísu, v níž budete připravovat těstíčko. Nalijte do ní zakysanou smetanu. V samostatné misce rozšlehejte vejce a přidejte ho do mísy. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno, poté ho přidejte ke smetaně. Následně dodejte i nadrobno nakrájený kopr.

3. KROK

Po důkladném promíchání do mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, mletý černý pepř, mletou papriku, sůl a vymíchejte těstíčko do hladka. Do pánve nalijte dostatečné množství rostlinného oleje a rozehřejte ho. Všechny růžičky květáku důkladně obalte v těstíčku a vhoďte je do rozehřátého oleje. Poté je smažte dozlatova a podávejte s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 249 hlasů
Nahlásit chybu
144 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty