Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánový ovesný dort s jogurtovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Banánový ovesný dort s jogurtovým krémem - postup přípravy

Pokud nevíte, jak zpracovat přebytečné ovesné vločky, upečte si banánový ovesný dort s jogurtovým krémem. Recept je rychlý a velmi jednoduchý.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte ovesné vločky s vodou a nechte je patnáct minut namočené odpočívat. Banán oloupejte a vidličkou ho rozmačkejte na kaši.  

2. KROK

Vodou nasáklé vločky důkladně promíchejte spolu s rozmačkaným banánem. Do těsta přidejte rozmíchaná vajíčka, mleté mandle a také cukr s kakaem a čokoládovými pecičkami.  

3. KROK

Těsto dobře promíchejte a poté ho nalijte do zapékací mísy o rozměrech 21×15 cm, kterou jste předem vymazali kokosovým olejem. Těsto pečte v troubě rozehřáté na 180 °C zhruba 40–45 minut.  

4. KROK

Krém na dort vytvoříte smícháním jogurtu s agávovým sirupem a kakaem. Krém dobře promíchejte a rozetřete ho na upečený korpus z vloček.  

5. KROK

Hotový dezert ozdobte čokoládovým zdobením. Nejlépe chutná vychlazený z lednice.  

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Wunderbare Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů