Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drobenkový koláč s broskvemi a vanilkovým krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Drobenkový koláč s broskvemi a vanilkovým krémem - postup přípravy

Upečte své rodině křehký drobenkový koláč s broskvemi a vanilkovým krémem, který možná vypadá složitě, avšak je velmi snadný. Servírovat ho můžete samotný, s nadýchanou šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na těsto

Vanilková náplň

Na drobenku

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do něj cukr, olej a směs promíchejte pomocí metličky. Poté k ní přisypte hladkou mouku s kypřicím práškem a vypracujte hladké nelepivé těsto.

2. KROK

Formu o velikosti 26cm důkladně vymažte máslem. Poté těsto pomocí prstů rozprostřete po celé ploše včetně krajů. Dbejte na to, aby těsto bylo všude stejně vysoké.

3. KROK

Do hrnce dejte žloutek a zalijte ho mlékem. Poté do něj přisypte vanilkový cukr, cukr a škrob. Směs pečlivě promíchejte a vařte ji na mírném plameni za stálého míchaní do zhoustnutí.

4. KROK

Vanilkový krém úhledně rozprostřete po celé ploše koláče a poté na něj položte broskve nakrájené na drobné kostičky.

5. KROK

Do mísy dejte změklé máslo, přisypte k němu mouku a cukr. Ze směsi vypracujte pomocí rukou sypkou drobenku a koláč s ní rovnoměrně posypte.

6. KROK

Koláč vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte ho přibližně 25 minut. Poté ho vyjměte a pomocí talíře ho vyklopte.

7. KROK

Koláč opět přikryjte talířem a překlopte ho. Poté ho bohatě posypte moučkovým cukrem a můžete ho servírovat.

8. KROK

Drobenkový koláč můžete doplnit nadýchanou šlehačkou, zakysanou smetanou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

9. KROK

Tip: Do drobenky můžete přidat špetku skořice.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů