Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený pudinkový dezert s karamelem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nepečený pudinkový dezert s karamelem - postup přípravy

Pudinkový dezert s karamelem je ideální volbou v horkých letních dnech. Pokud ho pořádně vychladíte, získáte nejen velmi chutný zákusek, ale také se příjemně osvěžíte.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Máslo rozehřejte ve větším hrnci. Přidejte k němu mouku a metličkou za stálého vaření vše důkladně míchejte.  

2. KROK

Postupně do směsi přidávejte mléko a míchejte, dokud se veškerá mouka zcela nespojí s mlékem a nevznikne hladká směs. Přidejte do hrnce 80 g cukru a také vanilkový extrakt.  

3. KROK

Krém stále za vydatného míchaní vařte, dokud nezíská opravdu jemnou a krémovou konzistenci, a nechte ho vychladnout. Po vychladnutí ho nalijte do dortové formy. Poté ho dejte na minimálně třicet minut chladit do ledničky.

4. KROK

Mezitím v misce smíchejte škrob s 200 ml vody.  Na rozehřátou pánev dejte zbylý cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přilijte k němu 100 ml vody a celou směs dobře promíchejte.

5. KROK

Nakonec na pánev nalijte i vodu se škrobem. Celý obsah pánve vařte, dokud směs kompletně nezkaramelizuje.  

6. KROK

Hotový karamel nalijte na vychladlý krém v dortové formě a vařečkou nebo stěrkou ho poctivě rozetřete po celém povrchu. Před podáváním nechte hotový dezert minimálně 30 minut tuhnout v lednici.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů