Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehký pomerančový koláč

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Křehký pomerančový koláč - postup přípravy

Pokud máte trochu volného času a chcete jej využít k relaxačním účelům, které vám navíc přinesou sladký výsledek, tak se rozhodně vrhněte na pečení. Konkrétně tento koláč si zamilujete a hodí se snad ke každé příležitosti, ať už na oslavy a nebo jen tak ke kávě či čaji.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si větší mísu a přes síto do ní prosejte hladkou mouku. Máslo vytáhněte z lednice a rovnou jej do mísy s moukou nastrouhejte. Poté obojí zapracujte rukama dohromady a přidejte moučkový cukr s práškem do pečiva. Promíchejte, přilijte bílý jogurt a ručně uhněťte těsto. To rozdělte na dvě části, jedna by měla být znatelně větší.

2. KROK

Menší část těsta zabalte do potravinové fólie a nechejte ji v mrazáku po dobu 30 minut. Nachystejte si kulatou zapékací mísu, vyložte ji pečicím papírem a větší část těsta na ni rozprostřete. Poté se vrhněte na přípravu náplně. Kůru z obou pomerančů nastrouhejte, co to jen půjde, a poté oba pomeranče oloupejte. Nakrájejte je na drobné kousky, vhoďte do mixéru a rozmixujte na pyré.

3. KROK

Hrnec umístěte na sporák a na něj dejte ještě cedník. Do cedníku vložte rozmixovanou dužinu z pomeranče a do hrnce protlačte co nejvíce půjde, zbytek vyhoďte či snězte. Poté do hrnce přisypejte i pomerančovou kůru, cukr, kukuřičný škrob a za stálého míchání vařte. Přihoďte 10 g másla, nechejte jej rozpustit a máte hotovo. Tuto směs nalijte do těsta ve formě.

4. KROK

Z mrazáku vytáhněte menší část těsta a na samotný vršek koláče ji celou nastrouhejte. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a koláč v ní nechejte péct okolo 35 minut. Po vytažení poprašte moučkovým cukrem a můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů