Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí citrónová zmrzlina s mátou

2,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Domácí citrónová zmrzlina s mátou - postup přípravy

Až ochutnáte tuto domácí citrónovou zmrzlinu, už nebudete chtít žádnou z obchodu. Je snadná, hotová za pár minut a skvěle poslouží jako dezert i na slavnostech.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku smíchejte citronovou šťávu s nasekanou mátou a směs vařte 5 minut. Poté uvařenou šťávu sceďte, smíchejte ji s moučkovým cukrem a vložte ji do lednice.

Tip: Moučkový cukr prosejte, abyste se vyhnuli vzniku hrudek.

2. KROK

Do jiného rendlíku vlijte mléko, které minutu zahřívejte a vmíchejte do něj máslo, které nechte rozpustit. Po další minutě směs přelijte do mísy, přidejte k ní vychlazenou citronovou tekutinu a vše spojte mixováním.

3. KROK

Směs vložte do lednice a mezitím, co se bude chladit, vyšlehejte smetanu dotuha. Do ní poté vešlehejte citronovou směs s citronovou kůrou a pochoutku vložte do mrazáku na minimálně 3 hodiny. 

4. KROK

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Poté ovoce důkladně opláchněte.

5. KROK

Domácí citronovou zmrzlinu můžete servírovat ozdobenou plátky čerstvého citronu a několika lístky máty, která dodá každé porci veselejší vzhled.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lily Cooková

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů