Domácí citrónová zmrzlina s mátou - postup přípravy
Až ochutnáte tuto domácí citrónovou zmrzlinu, už nebudete chtít žádnou z obchodu. Je snadná, hotová za pár minut a skvěle poslouží jako dezert i na slavnostech.
Ingredience
V rendlíku smíchejte citronovou šťávu s nasekanou mátou a směs vařte 5 minut. Poté uvařenou šťávu sceďte, smíchejte ji s moučkovým cukrem a vložte ji do lednice.
Tip: Moučkový cukr prosejte, abyste se vyhnuli vzniku hrudek.
Do jiného rendlíku vlijte mléko, které minutu zahřívejte a vmíchejte do něj máslo, které nechte rozpustit. Po další minutě směs přelijte do mísy, přidejte k ní vychlazenou citronovou tekutinu a vše spojte mixováním.
Směs vložte do lednice a mezitím, co se bude chladit, vyšlehejte smetanu dotuha. Do ní poté vešlehejte citronovou směs s citronovou kůrou a pochoutku vložte do mrazáku na minimálně 3 hodiny.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého citronu. Můžete k tomu použít vodu s jedlou sodou, která má abrazivní účinky. Poté ovoce důkladně opláchněte.
Domácí citronovou zmrzlinu můžete servírovat ozdobenou plátky čerstvého citronu a několika lístky máty, která dodá každé porci veselejší vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lily Cooková