Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Punčová roláda s cukrovou polevou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Punčová roláda s cukrovou polevou - postup přípravy

Pro milovníky punčových řezů je skvělou variantou i domácí punčová roláda ze dvou plátů těsta. Chuť punče v ní bude nahrazovat domácí ovocná směs.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na první plát

Na druhý plát

Na sirup

Na polevu a náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Rozklepněte vejce na první plát těsta a oddělte bílky od žloutků. Do mísy dejte bílky a cukr a ušlehejte sníh. Potom do něj zašlehejte žloutky. Nakonec přisypejte mouku a vyšlehejte hladké těsto.

2. KROK

Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete ho. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte těsto zhruba 8 minut. Po upečení plát za pomoci papíru srolujte a ještě zarolujte do utěrky.

3. KROK

Druhý plát připravte úplně stejným způsobem jako první. Je v něm ale použito méně vajec, cukru a mouky, takže bude tenčí. Po upečení ho ale nesrolujte. Naopak první plát rozbalte, namažte ho 3 lžícemi jahodové marmelády a překryjte ho druhým plátem.

4. KROK

Během pečení si připravte v rendlíku rybízovou šťávu, přidejte cukr a rum. Nechte vše přejít varem, cukr se musí rozpustit. Poté nechte sirup vychladnout. Vychladlý sirup naneste rovnoměrně na druhý plát, poté ho potřete 2 lžícemi jahodové marmelády a nakonec vše srolujte.

5. KROK

Polevu připravte z moučkového cukru, do něhož nalijte horkou rybízovou šťávu a rum a míchejte, dokud nevznikne kašovitá hmota. Poté celou roládu pokryjte polevou. Pokud není směs dostatečně tekutá, zahřejte ji v mikrovlnné troubě. Ozdobenou roládu nechte ztuhnout a můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: IF love food

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů