Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Delikátní nepečené citronové řezy s jogurtovým krémem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 105 minut

Delikátní nepečené citronové řezy s jogurtovým krémem - postup přípravy

Tyto citronové řezy jsou nejenom neuvěřitelně lahodné a osvěžující, ale kromě toho jsou i snadné na přípravu a docela nenáročné na suroviny. Úplně hravě si s nimi poradí i začínající kuchaři a kuchařky a výsledek bude vždy naprosto báječný. Základem jsou kupované mléčné řezy v piškotovém těstě, na kterých se skví vrstva lahodného jogurtového krému ozdobeného pomerančovou polevou. Je to jednoduše geniální.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Připravte si plech s vyšší hranou nebo hranatou dortovou formu a dno vyskládejte mléčnými řezy tak, abyste vytvořili základnu dortu.

Elektrickým šlehačem vyšlehejte studenou smetanu do tuhé pěny spolu s cukrem a vanilkovým cukrem. V jiné misce pak smíchejte smetanový sýr mascarpone nebo Philadelphia s tvarohem a bílým jogurtem. Do této směsi z připravených citrónů ostrouhejte kůru a pak vymačkejte také všechnu šťávu. Šlehačem pak tyto suroviny vyšlehejte do nadýchané konzistence. Poté do tvarohové směsi jemně vařečkou vmíchejte oslazenou vyšlehanou smetanu.

Připravený krém pak navrstvěte na mléčné řezy v dortové formě a rovnoměrně ho rozetřete po celém povrchu a uhlaďte ho do roviny. Takto vložte dortový základ do lednice a nechte ho chladit nejméně půl hodiny, aby krém důkladně ztuhl.

Zatímco se dort chladí, připravte si polevu. Do kastrůlku nalijte pomerančový džus a na kamnech ho přiveďte k varu. Ve vedlejší misce důkladně rozmíchejte pudinkový prášek s 50 mililitry citrónové šťávy a také se třemi polévkovými lžícemi cukru. Když se pomerančový džus začne vařit, vyklopte do něho pudinkovou směs a povařte, dokud směs nezhoustne. Pak odstavte z ohně a nalijte na povrch vychlazeného dortu. Polevu můžete mramorovat vidličkou, vypadá to krásně. Pak dort vraťte do lednice na další hodinu a můžete podávat.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů