Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé mandle v čokoládě a cukru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Křupavé mandle v čokoládě a cukru - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na křupavé mandle v čokoládě, které pokud úhledně zabalíte, budou i krásným vánočním dárkem. Tímto způsobem můžete připravit i pekanové ořechy, kešu, arašídy nebo sušené ovoce.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Na plech dejte celé mandle a posypte je 2 lžícemi moučkového cukru. Poté je dobře promíchejte. Pečte je v předehřáté troubě na teplotu 160 °C po dobu 10 minut nebo dokud nezačnou vonět.

2. KROK

Mezitím rozpusťte 100 g čokolády v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty. Rozpuštěnou čokoládu dobře  promíchejte.

3. KROK

Poté přidejte do rozpuštěné čokolády směs vánočního koření a vanilkový extrakt a znovu promíchejte. Pokud připravujete mandle pro dospělé, můžete do čokolády přidat i lžíci třešňovice.

4. KROK

Na mandle nalijte rozpuštěnou čokoládu a důkladně ji promíchejte, aby všechny mandle byly dobře obaleny čokoládou. Poté je přendejte do uzavíratelné nádoby.

5. KROK

Přidejte zbytek moučkového cukru, nádobu uzavřete a důkladně protřepejte, aby se cukr rovnoměrně rozprostřel. Místo cukru můžete také použít kakao. Nakonec nechce mandle minimálně 30 odpočinout.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů