Křupavé snídaňové rohlíky - postup přípravy
Upéct si vlastní křupavé rohlíky ke snídani nemá chybu, každý si na nich pochutná. Recept na ně nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Smíchejte vlažnou vodu s cukrem a sušeným droždím, zamíchejte a počkejte, až se rozjede kvásek. Do mísy dejte obě mouky a sůl. Přilijte kvásek a olej a rukou nebo robotem vypracujte hladké nelepivé těsto. Pak ho přikryjte a nechte 45 minut kynout.
Těsto rozdělte na 13 dílů, vytvarujte z něh rohlíky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pak je potřete rozšlehaným vejcem s trochou mléka a případně posypejte solí, kmínem, sezamem nebo jinými semínky. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte rohlíky asi 15 minut.
Pokud máte svůj oblíbený rodinný recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Recepty našich babiček.