Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Housky na hamburgery se sezamem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Housky na hamburgery se sezamem - postup přípravy

Chystáte-li grilovačku a potřebujete své hosty ohromit domácí přípravou hamburgerů, připravte jim nejen maso, ale také domácí housky na hamburgery, které jsou úžasně vláčné.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Moučná směs

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rozpálené pánvi rozmíchejte vodu s moukou a směs vařte 1 minutu. Poté ji nechte volně vychladnout. 

2. KROK

V míse smíchejte 125 ml s teplou vodou, solí, cukrem, droždím a sušeným mlékem. Vzniklou směs nechte odpočívat 5 minut a poté do ní vmíchejte moučnou směs, kterou jste restovali na začátku. 

3. KROK

Pomocí rukou ingredience prohněťte a vlijte do nich 2–3 lžíce vody. Těsto znovu prohněťte a vlijte do něj olej. Těsto hněťte 20–30 minut, dokud nezíská nadýchanou hladkou konzistenci. 

4. KROK

Následně ho vložte do mísy, pomažte jeho povrch trochou oleje, přikryjte potravinovou fólií a nechte ho odpočívat 60 minut. 

5. KROK

Jakmile těsto vykyne, znovu ho prohněťte a rozdělte jej na 6 stejně velkých částí, z kterých vytvořte malé bochánky. Ty odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut. 

6. KROK

Housky na hamburgery potřete studenou vodou a posypte je sezamovými semínky. Následně je pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut. 

Poznámka: Po upečení housky potřete trochou rozpuštěného másla, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je volně vychladnout.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Yummy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů