Krůtí na pórku s kuskusem - postup přípravy
Občas každému přijde vhod odlehčený jídelníček. Vyzkoušejte třeba chutné krůtí maso na pórku, která spolu s vařeným kuskusem tvoří dokonale zdravý a také chutný pár. O svůj oblíbený recept se s námi podělila paní Iva Ptáčková.
Ingredience
Pórek nakrájejte na kolečka, v cedníku je důkladně propláchněte a nechte ještě důkladněji okapat. V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a orestujte na něm okapaný pórek do poloměkka. Přidejte sůl a pepř a očištěná krůtí prsa v celku, přilijte přiměřené množství vody a pod pokličkou nechte maso dusit, dokud nezměkne.
Zatímco se krůtí prsa s pórkem vaří, promíchejte v míse kuskus s trochou sušené zeleniny a soli a zalijte ho vroucí vodou (poměr by měl být asi 2:3). Misku zakryjte poklicí a nechte kuskus bez vaření dojít doměkka.
Uvařená krůtí prsa vyndejte z hrnce, do omáčky přilijte záklechtku z mouky a vody, promíchejte a nechte omáčku alespoň 5 až 10 minut provařit. Krůtí prsíčka nakrájejte na plátky a po dovaření je vraťte zpátky do omáčky.
Nabobtnalý kuskus podávejte s několika plátky krůtích prsíček a vše přelijte pórkovou omáčkou.