Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květákový nákyp se sýrem a slaninou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Květákový nákyp se sýrem a slaninou - postup přípravy

Pokud máte doma květák a nevíte, co s ním, vyzkoušejte tento nákyp se sýrem a slaninou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat ho můžete s samotný, nebo s bramborami.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Květák rozeberte na růžičky a uvařte je ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut. Poté je sceďte a nechte je vychladnout. Následně je nakrájejte na menší kousky a přendejte je do velké mísy.

2. KROK

Ke květáku přidejte vejce, olej, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, hrubou mouku, sůl, mletý pepř, na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

3. KROK

Nakonec ke směsi přilijte mléko a vše důkladně promíchejte, aby vzniklo jednotné těsto. Pekáč vymažte olejem a vysypte ho hrubou moukou.

4. KROK

Do připraveného pekáče rovnoměrně rozprostřete květákovou směs a uhlaďte ji. Nákyp vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte ho přibližně 70 minut, dokud nezezlátne.

5. KROK

Po upečení nechte nákyp mírně vychladnout a poté ho nakrájejte. Podávejte ho s vařenými bramborami posypanými petrželkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů