Květákový nákyp se sýrem a slaninou - postup přípravy
Pokud máte doma květák a nevíte, co s ním, vyzkoušejte tento nákyp se sýrem a slaninou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat ho můžete s samotný, nebo s bramborami.
Ingredience
Květák rozeberte na růžičky a uvařte je ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut. Poté je sceďte a nechte je vychladnout. Následně je nakrájejte na menší kousky a přendejte je do velké mísy.
Ke květáku přidejte vejce, olej, nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, hrubou mouku, sůl, mletý pepř, na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Nakonec ke směsi přilijte mléko a vše důkladně promíchejte, aby vzniklo jednotné těsto. Pekáč vymažte olejem a vysypte ho hrubou moukou.
Do připraveného pekáče rovnoměrně rozprostřete květákovou směs a uhlaďte ji. Nákyp vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte ho přibližně 70 minut, dokud nezezlátne.
Po upečení nechte nákyp mírně vychladnout a poté ho nakrájejte. Podávejte ho s vařenými bramborami posypanými petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem