Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové závitky s kyselou okurkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Vepřové závitky s kyselou okurkou - postup přípravy

Neradi se zabýváte složitými recepty? Pak je pro vás jako dělaný ten následující. Připravte pro svou rodinu skvostné vepřové závitky s kyselou okurkou, které budete mít hotové už za pár minut. Zamilují si je všichni členové vaší domácnosti.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si vepřovou krkovici odblaníte, očistíte od tučnějších částí na povrchu a pokrájíte na stejně silné plátky. Ty pak pod fólií či sáčkem poklepejte paličkou na maso.




Maso následně okořeňte solí a mletým pepřem dle preferencí. Přidat můžete dle chuti i grilovací koření určené na vepřové.

Dokončování vepřových závitků a jejich pečení v troubě

Nyní začněte kompletovat vepřové závitky. Kořeněné plátky plňte půlkami nebo čtvrtkami podélně skrojených kyselých okurek a pečlivě zarolujte. Maso můžete dle potřeby také zafixovat párátkem.

Závitky vyskládejte do olejem vymazané zapékací misky a dejte péct do předehřáté trouby na cca 20 až 25 minut při teplotě 180 °C. Až povrch zezlátne, pokrm vyjměte a zasypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Dopékejte dalších 5 až 10 minut. Sýr by se měl roztavit.

Servírování vepřových závitků s kyselou okurkou

Upečené vepřové závitky vyjměte z trouby a ihned podávejte například s hranolky, s opečenými bramborami anebo třeba s vařenou rýží. Je jen na vás, jak si pokrm dopřejete. Skvělý bude i jen tak s čerstvým pečivem a oblíbenou dochucovací omáčkou. Připravit k masu můžete i jakoukoliv omáčku (smetanovou, houbovou, pepřovou a podobně). Přejeme vám dobré chutnání.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů