Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí játra s cibulkou a jablky

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí játra s cibulkou a jablky - postup přípravy

Chcete si pochutnat na dokonalém pokrmu? Potom zkuste výtečná kuřecí játra s jablky a cibulí. Pokud je upečete ve sklenicích, zachováte jejich šťavnatost. Takovou dobrotu jste rozhodně ještě nejedli! Vyzkoušejte ji!

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete cibule a pokrájíte je tence na půlměsíčky. Posléze se pusťte do očištění omytých jablek. Zbavte je jádřinců a nakrájejte ovoce na menší kostičky. Nyní si k ruce vezměte kuřecí játra a v případě potřeby je očistěte od blanek a jiných nečistot.




Možné je maso i nakrájet na menší kusy. Dále játra ochuťte v misce solí, provensálskými bylinkami, mletým pepřem, sušeným česnekem a důkladně promíchejte.

Vrstvení ingrediencí do sklenic a zapékání pokrmu

V další fázi začněte s vrstvením surovin do dvou půllitrových sklenic. Na dno nasypte trochu cibule, pak pokračujte vrstvou jablek, vrstvou ochucených kuřecích jater a takto opakujte, dokud nenaplníte celou nádobu až po vrch.

Zakončit byste měli plnění cibulí a jablky. Na vrch pak dejte kousek másla (cca 10 g do každé sklenice), překryjte alobalem a dejte péct do trouby na půl hodiny při teplotě 180 °C.

Servírování zapečených kuřecích jater s cibulí a jablky

Upečený pokrm vyjměte z trouby, vložte na talíř a servírujte třeba s rukolou a čerstvým pečivem typu bageta, houska, chléb. Možné je k pečeným kuřecím játrům přidat i hranolky nebo vařenou rýži. Je jen na vás, jak si tuto šťavnatou lahůdku dopřejete. Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů