Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šlehačkové rohlíčky s tvarohem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Šlehačkové rohlíčky s tvarohem - postup přípravy

Na skvělé sladké pečivo jde zadělat těsto ze smetany ke šlehání, pak se jenom naplní tvarohovou náplní a upeče. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
32 kusů
+ -

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte hladkou mouku, sůl, rozklepněte vejce, přilijte smetanu ke šlehání a přidejte změklou Heru. Pokud máte rádi pravou máslovou chuť, můžete použít i máslo. Vypracujte hutné a lesklé těsto. To pak rozdělte na 4 díly.

2. KROK

Na náplň rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky, z bílků ušlehejte tuhý sníh. Tvaroh smíchejte ze žloutky, citronovou šťávou, rumem a cukrem, ingrediencí dejte podle vaší chuti. Nakonec opatrně přimíchejte sníh.

3. KROK

Z každého dílu těsta vyválejte na mírně pomoučněném válu kruhovou placku silnou asi 2 milimetry. Kolečkem na pizzu je rozdělte na 8 trojúhelníků, na širší konec dejte náplň a smotejte ke špičce.

4. KROK

Dejte rohlíčky na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je, dokud nebudou do zlatova. Před podáváním je dobré je pocukrovat moučkovým cukrem.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů