Kuřecí křidélka na česneku - postup přípravy
Kuřecí křidélka v poslední době slaví nebývalé úspěchy na poli rychlého občerstvení i v domácích kuchyních. Marinovaná v nějaké pikantní a kořeněné marinádě jsou pak křidélka naprosto nedostižnou pochoutkou. Potěšte své blízké nebo hosty na party a připravte jim skvělá marinovaná pikantní kuřecí křidélka s česnekem a feferonkami.
Ingredience
Návod na přípravu:
Kuřecí křídla dobře omyjte pod tekoucí vodou, případně dočistěte od zbytku peří, přebytečné kůže a odstraňte letky. Papírovými utěrkami maso osušte a rozdělte je v kloubu na dvě poloviny.
Cibuli oloupejte, omyjte a osušte, rozkrojte ji na dvě poloviny a nakrájejte je na tenké plátky tvaru půlměsíce. Feferonky omyjte a osušte, rozkrojte a odstraňte jadřince i se zbytky semínek. Pak je nasekejte na proužky.
Vložte cibuli a sekané feferonky do misky, přilijte k nim bílý vinný ocet, olivový olej, přisypejte lžičku sladké a lžičku pálivé červené papriky a velkou lžíci oregana. To může být sušené, nebo ještě lépe čerstvé a nasekané najemno. Nakonec do směsi prolisujte šest stroužků česneku a dobře promíchejte.
Do hlubší mísy naskládejte kuřecí křídla, zalijte je marinádou a promíchejte. Zakryjte povrch misky přilnavou potravinářskou fólií a vložte do lednice chladit nejméně 3 hodiny, nejlépe pak přes noc.
Po vytažení křídel z lednice si dejte troubu předehřát 180 stupňů Celsia, plech si vyložte pečicím papírem a marinovaná křidélka i se zeleninou na něj v jedné vrstvě vyskládejte tak, aby se nepřekrývaly, a dejte péct na 40 až 45 minut.
Přejeme vám dobrou chuť a spoustu zábavy s vašimi blízkými.