Klasická sekaná ze 2 druhů mas - postup přípravy
Připravte si šťavnatý a křehký masový pokrm podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Klasická sekaná se hodí k obědu i na slavnostní mísy.
Základ
Na obalení
Na smažení a pečení
Housky nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s mlékem, ve kterém je nechte namáčet. Mezitím smažte nadrobno nakrájenou cibuli na 30 g sádla 3–4 minuty a poté ji odstavte z tepla.
K nabobtnaným rozmačkaným houskám vmíchejte mleté maso, sůl, pepř majoránku, vejce a nasekanou petrželku. K ingrediencím přidejte vodu s osmaženou cibulkou a vše zamíchejte.
Na závěr do směsi vmíchejte nakrájenou slaninu a nechte ji 30 minut odležet. Poté z ní vytvořte válec, který obalte ve strouhance a vložte do pekáče.
Maso polijte rozpuštěným sádlem, podlijte 100 ml vývaru a pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 60 minut.
Poznámka: V průběhu pečení maso podlijte zbytkem vývaru a polévejte výpekem.
Po hodině troubu přepněte na horký vzduch a pokračujte v pečení ještě 15 minut.
Tip: Nakrájenou klasickou sekanou servírujte k hlavnímu jídlu, můžete z ní ale udělat i součást slavnostních mís.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty