Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Klasická sekaná ze 2 druhů mas

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Klasická sekaná ze 2 druhů mas - postup přípravy

Připravte si šťavnatý a křehký masový pokrm podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Klasická sekaná se hodí k obědu i na slavnostní mísy.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Na obalení

Na smažení a pečení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Housky nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s mlékem, ve kterém je nechte namáčet. Mezitím smažte nadrobno nakrájenou cibuli na 30 g sádla 3–4 minuty a poté ji odstavte z tepla. 

2. KROK

K nabobtnaným rozmačkaným houskám vmíchejte mleté maso, sůl, pepř majoránku, vejce a nasekanou petrželku. K ingrediencím přidejte vodu s osmaženou cibulkou a vše zamíchejte. 

3. KROK

Na závěr do směsi vmíchejte nakrájenou slaninu a nechte ji 30 minut odležet. Poté z ní vytvořte válec, který obalte ve strouhance a vložte do pekáče. 

4. KROK

Maso polijte rozpuštěným sádlem, podlijte 100 ml vývaru a pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 60 minut. 

Poznámka: V průběhu pečení maso podlijte zbytkem vývaru a polévejte výpekem.

5. KROK

Po hodině troubu přepněte na horký vzduch a pokračujte v pečení ještě 15 minut. 

Tip: Nakrájenou klasickou sekanou servírujte k hlavnímu jídlu, můžete z ní ale udělat i součást slavnostních mís.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů