Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sekaná roláda se sýrem a slaninou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Sekaná roláda se sýrem a slaninou - postup přípravy

Díky tomuto postupu získáte úžasně šťavnatou sekanou roládu s křupavou kůrkou ze slaniny. Lahodný masový pokrm je vhodný k podávání ve všední den, ale oslníte jím také na slavnostech.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte, pomelte ji v robotu a přidejte do mísy s mletým masem. Do směsi přimíchejte koření na mleté maso, mletý česnek, sůl a přidejte jedno vejce. Všechny ingredience zamíchejte. 

2. KROK

Do směsi přimíchejte také strouhanku a maso rozprostřete na potravinovou fólii tak, abyste vytvořili plát ve tvaru obdélníku. Na něj položte plátky šunky a na ně plátky sýra. Masový plát zarolujte a vytvořte roládu. 

3. KROK

Roládu bez fólie vložte do pekáče, jehož dno a okraje jste vyložili plátky slaniny, které ohněte přes roládu tak, abyste ji do nich celou zabalili. Pekáč vložte do předehřáté trouby na 200 °C a maso pečte po dobu 60 minut.

4. KROK

Tip: Upečenou sekanou roládu podávejte nakrájenou na kousky. Servírovat ji můžete s koprem a ředkvičkami.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů