Kuřecí plátky v medové omáčce s česnekem - postup přípravy
Kouzlo tohoto tajného receptu na to nejjemnější kuřecí maso, jaké jste kdy jedli, tkví v teplotě a vlhkosti. Jen tak maso v průběhu smažení nevyschne na troud a nezbude z něj jen vypečená podešev, jak se to velmi často stává při prudkém opékání ve spěchu. Na tohle masíčko nemůžete spěchat. Jen díky tomu je to ale delikátní záležitost.
Ingredience
Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké plátky, které z obou stran osolte a opepřete. Hladkou mouku nasypejte do mělkého talíře a obalte v ní všechny plátky masa. Přebytečnou mouku, která se nepřilepila na povrch masa, jemně oklepejte dolů.
Na sporáku rozehřejte pánev s trochou olivového oleje, a když je horká, vložte na ni připravené kuřecí řízky, které z obou stran osmažte dozlatova na mírném až středním plameni. Celé kouzlo tkví ve správně použité teplotě. Není vhodné na opékání masa spěchat, jen tak si zachová svou šťavnatost a jedinečnou strukturu.
Jakmile maso na povrchu krásně zezlátne, ztlumte plamen, přidejte do pánve kousek másla a nechte ho rozpustit. Prolisujte na máslo také čtyři stroužky česneku a zalijte vše worcesterovou omáčkou. Přidejte jednu a půl lžíce medu a vše dobře promíchejte. Pokračujte v opékání masa, přičemž v jeho průběhu přes jeho povrch přelévejte omáčku z pánve. Přitom maso několikrát otočte, aby se plátky celé obalily omáčkou. Jakmile budete mít hotovo, mělo by maso být úplně měkké a obalené v omáčce.
Nasekejte nahrubo čerstvou petrželku a posypte jí povrch opečeného masa. Přiklopte pánev pokličkou a nechte vše ještě minutu dusit, aby se lístky petrželky na mase rozvoněly. Hotové maso servírujte ihned čerstvé z pánve spolu se smaženými bramborovými hranolky, anebo s vařeným či pečeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem.