Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené bramboráky s kuřecím masem ve smetanové omáčce

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zapečené bramboráky s kuřecím masem ve smetanové omáčce - postup přípravy

Zapečené bramboráky jsou rychlý a nápaditý pokrm plný zajímavých chutí. Jídlo můžete servírovat k obědu, ale také jako lehkou večeři, která je vhodná i pro dietáře.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Na vymazání

Zálivka

Bramboráky

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a ze všech stran je ochuťte solí. Zapékací mísu vymažte olejem a maso do ní rozprostřete. 

2. KROK

Nyní si připravte zálivku. V misce vyšlehejte vejce a přidejte k nim smetanu, italské bylinky, sladkou mletou papriku, kurkumu a oregano. Ingredience důkladně promíchejte a přidejte k nim najemno nastrouhaný parmazán. 

3. KROK

Směsí zalijte maso v zapékací míse a povrch pokrmu pokryjte na plátky nakrájeným rajčetem a nasekanou petrželkou. 

Poznámka: Maso se zálivkou a rajčaty pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. 

4. KROK

Nyní si připravte bramboráky. Brambory oloupejte, nastrouhejte je nahrubo a zalijte je vodou, ve které je důkladně propláchněte. Brambory poté sceďte a vymačkejte z nich co nejvíc šťávy. 

5. KROK

Brambory v míse smíchejte s vejcem, solí, pepřem, červenou cibulí a moukou. Ze vzniklého těsta vytvořte 4 stejné bramboráky, které smažte, pod pokličkou, na pánvi s rozpáleným olejem přibližně 4 minuty, dozlatova. 

6. KROK

Zatímco se bramboráky smaží, nakrájejte rajče na plátky, sýr nastrouhejte nahrubo a jarní cibulku nakrájejte najemno. Bramboráky po 4 minutách otočte na druhou stranu a posypte je sýrem.

7. KROK

Na každý bramborák položte jeden plátek rajčete, který posypte jarní cibulkou. Na závěr všechny bramboráky ochuťte italskými bylinkami, sladkou mletou paprikou, solí a pepřem. Pod pokličkou pokrm smažte na mírném ohni dalších 5–7 minut.

8. KROK

Poznámka: Upečené kuřecí maso servírujte společně se zapečenými bramboráky. Pokrm můžete na závěr posypat nastrouhaným parmazánem.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Lecker schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů