Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí ondráš plněný sýrem Brie

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Kuřecí ondráš plněný sýrem Brie - postup přípravy

Kuřecí ondráš plněný sýrem Brie si rychle oblíbíte pro jeho snadnou přípravu. Pokrm obsahuje šťavnaté maso obalené v křupavých bramborách, plných bohaté chuti.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Bramborová směs

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sýr Brie nakrájejte na tenké dlouhé plátky a kuřecí maso rozkrojte uprostřed tak, abyste vytvořili kapsu. Do kapsy vložte plátek sýra a maso jemně naklepejte. 

2. KROK

Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii. Díky tomu zmírníte narušení struktury masa a zabráníte odstřikování šťávy do okolí. 

3. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté je smíchejte s vejcem, solí a pepřem. Nyní připravte ingredience na obalování. V jedné misce smíchejte rozšlehaná vejce se špetkou soli a do druhé misky vsypte mouku. 

4. KROK

Maso naplněné sýrem obalte v mouce, následně ve vejcích a začněte se smažením. Na pánev s rozpáleným olejem položte čtvrtinu množství brambor, na kterou položte plátky masa. To zakryjte druhou čtvrtinou brambor. 

5. KROK

Pokrm smažte 5–7 minut, pod pokličkou, poté ho obraťte a pokračujte ve smažení dalších 5–7 minut, opět pod pokličkou. Stejný postup opakujte s druhým masem a zbytkem bramborové směsi. 

6. KROK

Tip: Usmažený ondráš plněný sýrem Brie odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.

7. KROK

Pokrm servírujte teplý, samostatně nebo s oblíbenou přílohou. 

Tip: K ondráši s masem a sýrem můžete podávat například zeleninový salát z čínského zelí, salátové okurky, cherry rajčat a oliv. Inspirovat se můžete přípravou salátu níže ve videu.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Lecker schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů