Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa v česnekové omáčce

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Kuřecí prsa v česnekové omáčce - postup přípravy

Kuřecí prsa v česnekové omáčce jsou šťavnaté jídlo, které potěší každého milovníka výrazných chutí. Jemná omáčka s česnekem dodá masu skvělou chuť i vůni.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na polovinu a ochuťte je solí, pepřem a mletou uzenou paprikou z obou stran. Maso obalte v mouce a smažte ho na rozpuštěném másle a rozpáleném oleji  4–5 minut z každé strany.

2. KROK

Tip: Chcete-li, aby bylo maso opravdu křehké, maso jemně naklepejte z obou stran. Udělejte to přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

3. KROK

Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte nastrouhaný česnek. Po 30 vteřinách ho zalijte zeleninovým vývarem, smetanou a po dalších 30 vteřinách přidejte nastrouhanou mozzarellu, kterou nechte rozpustit. 

4. KROK

Po 2–3 minutách do omáčky vraťte maso a pokračujte ve vaření 1–2 minuty. Nakonec přidejte rajčata a nasekanou petrželku. 

Tip: Kuřecí prsa v česnekové omáčce servírujte s těstovinami, rýží nebo brambory.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Alle Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů