Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí střapaté řízky neboli „střapáčky“

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kuřecí střapaté řízky neboli „střapáčky“ - postup přípravy

Pod roztomilým názvem „střapáčky“ se ukrývají jemné řízečky složené z na nudličky nakrájeného kuřecího masa. Recept je velmi snadný a přitom velmi efektní, proto pokud máte rádi kuřecí řízky, ale už se vám trochu ohrály, toto je jejich vynikající náhrada. Recept máme od paní Lenky Sedláčkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V misce smíchejte zakysanou smetanu s vejci, hladkou moukou, lžičkou hořčice, prolisovaným česnekem a podle chuti přidejte grilovací koření, sůl a mletý černý pepř. Vidličkou či metlou ingredience důkladně prošlehejte, abyste získali hladké a homogenní těstíčko.

2. KROK

Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky, vhoďte je do mísy s těstíčkem a vše důkladně promíchejte.

3. KROK

Na sporáku rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje, z masové směsi odeberte jednu sběračku a vyklopte ji do pánve. Maso urovnejte tak, aby leželo v jedné vrstvě a vytvořilo souvislou placičku, kterou nechte osmažit po obou stranách na středním ohni dozlatova. Stejným způsobem usmažte i zbytek připravené směsi.

4. KROK

Hotové střapaté řízečky nechte okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém několika vrstvami papírových utěrek a podávejte je s bramborovou kaší, vařenými brambory či bramborovými hranolky. Skvěle ale chutnají i s čerstvým zeleninovým salátem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů