Vepřové kotlety na tymiánu

i Zdroj fotografie: Romana Važanská
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vepřové kotlety na tymiánu - postup přípravy

Kotleta patří mezi nejoblíbenější druh vepřového masa, ne každý ale ví, jak ji správně připravit, tak aby byla opravdu měkká, jemná a zároveň skvěle chutnala. Podle receptu paní Romany Važanské to ale zvládnete hravě a všichni si ji budou pochvalovat.
1. KROK

Den před vařením maso naklepejte. Z obou stran ho osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Plátky pak posypejte nasekaným tymiánem. Maso poté uložte na noc do ledničky.

2. KROK

Na pánev dejte škvařit nakrájenou slaninu, přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte. Cibule by měla ztmavnout, ale nesmíte ji připálit. Pak přidejte sádlo, a když je dostatečně rozpálené, vložte do pánve kotlety. Osmažte je z obou stran, dokud maso nebude měkké, a dostatečně propečené.

3. KROK

Ke konci přidejte nasekanou chilli papričku. Maso poté vyjměte, výpek podlijte trochou vody a zredukujte na šťávu. Hotové kotlety podávejte přelité šťávou a s máslovými šťouchanými bramborami.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 109 hlasů
Nahlásit chybu
124 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt