Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květákový koláč s čerstvou petrželkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Květákový koláč s čerstvou petrželkou - postup přípravy

Květákový koláč je skvělý způsob, jakým můžete začlenit více zeleniny do jídelníčku. Můžete ho servírovat jako bezmasé hlavní jídlo, ale také jako přílohu k masu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte, zbavte ho listů a nastrouhejte ho na hrubém struhadle. Poté květák smíchejte s nasekanou petrželkou, vejci, moukou, solí a pepřem. 

2. KROK

Na pánvi rozpalte olej a květákovou směs do ní vložte. Pánev přikryjte pokličkou a pokrm smažte 7 minut. Poté květákový koláč otočte a pod pokličkou ho smažte dalších 7 minut. 

3. KROK

Hotový pokrm servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Koláč z květáku můžete podávat samotný, ale poslouží také jako zajímavá příloha k hlavnímu chodu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Rychlé a chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů