Květákový koláč s čerstvou petrželkou - postup přípravy
Květákový koláč je skvělý způsob, jakým můžete začlenit více zeleniny do jídelníčku. Můžete ho servírovat jako bezmasé hlavní jídlo, ale také jako přílohu k masu.
Ingredience
Květák omyjte, zbavte ho listů a nastrouhejte ho na hrubém struhadle. Poté květák smíchejte s nasekanou petrželkou, vejci, moukou, solí a pepřem.
Na pánvi rozpalte olej a květákovou směs do ní vložte. Pánev přikryjte pokličkou a pokrm smažte 7 minut. Poté květákový koláč otočte a pod pokličkou ho smažte dalších 7 minut.
Hotový pokrm servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Koláč z květáku můžete podávat samotný, ale poslouží také jako zajímavá příloha k hlavnímu chodu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé a chutné