Placky ze strouhaných brambor se sýrem - postup přípravy
Milujete sice bramboráky, ale rádi byste vyzkoušeli jiný, podobný recept z brambor? Můžete se inspirovat tímto netradičním receptem, ve kterém se strouhané brambory spojí se sýrem a vejci. Uvidíte, že i vaše rodina a přátelé uvítají toto voňavé teplé občerstvení. Výhodou tohoto receptu je dostupnost všech jeho surovin, které dokonce míváte běžně doma, a také jednoduchost jeho přípravy. Pokud se vaše děti rády účastní kuchyňských příprav, můžete je klidně zapojit, jen při případné manipulaci s ohněm a horkým olejem buďte obezřetní.
Ingredience
Nejprve oloupejte brambory, nastrouhejte je na hrubší straně struhadla a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte trochu soli, pepře a nasekanou petrželku a dobře promíchejte.
Pánev nejprve nasucho zahřejte, poté do ní nalijte menší množství oleje a když je dostatečně rozpálený, navrstvěte na něj pomocí vidličky nastrouhané brambory, a vrstvu brambor poté zalijte vaječnou směsí. Pečte překryté poklicí.
Když je směs dozlatova upečená, sejměte poklici, směs vyklopte na talíř a pomocí tohoto talíře ji otočenou vraťte zpět na pánev. Poklaďte ji plátky tvrdého sýra, opět zakryjte víkem a dopečte, aby se sýr roztavil.
Upečenou placku přesuňte opatrně na talíř. Při podávání ji můžete ozdobit trochou nasekané zelené petrželky a pro chuť přidat lžíci zakysané smetany. Chutné teplé občerstvení máte hotovo.
Recept slouží samozřejmě především pro vaši inspiraci a můžete jej obměnit nebo doplnit podle vašich chutí. Do brambor můžete například pro zvýraznění chuti přidat osmaženou cibulku nebo na kostičky nakrájené uzené maso nebo šunku.
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť a doufáme, že si tento recept oblíbíte.