Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koláč s kuřecím masem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Koláč s kuřecím masem - postup přípravy

Míváte hektické dny, ale i přesto chcete pro rodinu připravit skvělou teplou večeři? Pak zkuste vsadit na tento kuřecí koláč. Zasytí celou rodinu a připravený jej budete mít během několika málo minut. Jíst se dá jak teplý, tak i studený. A pokud jej vaši blízcí nesní hned celý, vydrží chutný i do druhého dne.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V míse si smíchejte zakysanou smetanu se změklým máslem. Poté si v menší misce rozšlehejte vejce a vlijte je do smetanové hmoty. Také přisypte prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, půl lžičky soli, vlijte ocet a vypracujte ideálně rukama hladké homogenní těsto. To pak zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi půl hodiny. Mezitím si připravte náplň.




Dále si pokrájejte na menší kousky kuřecí prsa a oloupanou a omytou cibuli s bramborami rozmixujte na pyré. Do něj posléze vsypte kousky masa, osolte, opepřete, vložte i nasekanou jarní cibulku, vlijte trochu vody a směs naneste na polovinu rozváleného těsta, které jste položili na plech vymazaný slunečnicovým olejem. Náplň překryjte druhou rozválenou půlkou těsta, dobře utěsněte okraje, pomažte rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby péct na hodinu a půl při teplotě cca 170 až 180 °C.

Upečený koláč s kuřecím masem podávejte například s česnekovým dipem ze zakysané smetany. Hodit se bude třeba i houbová omáčka. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů