Kynuté donuty s vanilkovým krémem a čokoládou

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
100 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kynuté donuty s vanilkovým krémem a čokoládou - postup přípravy

Tyto donuty jsou vlastně docela obyčejné a snadné. Pokud jste si osvojili práci s kynutým těstem, nebude to pro vás nic nového pod sluncem. Výsledek je ale velmi pohledný a lahodný.
1. KROK

Do mísy prosejte hladkou mouku a doprostřed vytvořte důlek. Vsypte do něj rozdrobené droždí, zalijte jej trochou teplé vody. Přidejte vejce, oba cukry a tyto ingredience uprostřed mouky promíchejte.

Na mouku nasypejte lžičku soli (nesmí se dostat do kontaktu s kváskem) a přilijte mléko. Vše i s moukou důkladně promíchejte a vypracujte hutné, soudržné a nelepivé těsto. Když začne mít těsto konzistenci plastelíny, přidejte na kostky pokrájené změklé máslo a rukama ho do těsta zcela zapracujte. Hotové těsto zakryjte fólií a čistou utěrkou a nechte ho jednu hodinu kynout.

2. KROK

Vykynuté těsto vyklopte na mírně pomoučněnou pracovní plochu a rozválejte jej na placku silnou kolem půl centimetru. Z té vykrajujte sklenicí či vykrajovátkem kruhy, do jejichž středu vykrojte další menší kroužek. Vyskládejte budoucí koblihy na plech pokrytý pečicím papírem, zakryjte je utěrkou a nechte je ještě dalších 15 minut vykynout.

Rozšlehejte jeden vaječný žloutek a potřete jím povrch všech donutů, které následně ozdobte čokoládovými pecičkami a vložte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu kolem 20 minut.

3. KROK

Po upečení nechte koblihy úplně vychladnout a uvařte vanilkový pudink podle návodu. Pečivo podélně rozkrojte na dvě poloviny, pudink naplňte do zdobicího sáčku, vytlačte jej po celé ploše řezu na spodní polovinu koblihy a zaklopte je vrchní polovinou. Hotové donuty posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem


Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 900 hlasů
Nahlásit chybu
50 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty