Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nejkřehčí linecký koláč s jablky

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nejkřehčí linecký koláč s jablky - postup přípravy

Jablečné koláče jsou velmi populární po celém světě. Díky tomu se můžete setkat s desítkami receptů, přičemž každý z nich chutná i vypadá trochu jinak. Tentokrát si představíme další recept, podle něhož můžete připravit velmi chutný, jemný a jednoduchý koláč z jablek.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Měkké máslo utřete s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte vejce, sůl, vanilkovou esenci, zakysanou smetanu a jedlou sodu. Vše důkladně promíchejte. Postupně přidávejte mouku a prášek do pečiva. Začněte s hnětením těsta, dokud nezískáte směs, která se nebude lepit na prsty. Potom ho nechte odpočívat po dobu 15 minut.

2. KROK

Zapněte troubu, aby se pořádně předehřála. Jablka oškrábejte a zbavte jádřinců se semínky. Nastrouhejte je na hrubém struhadle nebo kousky jablek vložte do kuchyňského robota. Potom je smíchejte s cukrem a nechte stát, aby se oddělila veškerá tekutina.

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě podobné poloviny. Obě části těsta vyválejte na tenké pláty. První plát položte na plech vymazaný olejem a vyložený pečicím papírem. Propíchejte těsto vidličkou a posypejte dvěma lžícemi krupice. Na povrch rozložte jablka a zasypejte je skořicí. Na stole pomazaném olejem rozválejte druhý plát těsta. Potom ho položte na vyskládaná jablka. Tento plát také propíchejte vidličkou.

4. KROK

Plech vložte do trouby předehřáté na střední teplotu a pečte, dokud nebude koláč nádherně hnědý a zlatý. Po vychladnutí jej můžete posypat moučkovým cukrem. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť! Vaší rodině i hostům zaručeně bude chutnat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů