Rychlý drobenkový koláč s tvarohem - postup přípravy
Tento dezert si oblíbí všichni milovníci snadného pečení. Nejen, že je rychlý drobenkový koláč chutný, obsahuje výživný tvaroh, který dezertu dodává vláčnost.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s cukrem a v samostatné misce smíchejte mouku s nastrouhaným máslem, kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Poznámka: Máslo v mouce během strouhání obalujte. Můžete ho nahradit margarínem.
Vaječnou hmotu rozdělte na polovinu. Jednu z nich vmíchejte do směsi s moukou a vytvořte drobenkové těsto. Druhou důkladně smíchejte s tvarohem. Polovinu drobenkového těsta rozprostřete na plech a pokryjte ji tvarohovou směsí. Tu pokryjte druhou polovinou těsta.
Tip: Aby se dezert z plechu pohodlně sundával, před pečením ho vymažte trochou másla a vysypte moukou. Můžete ho také pokrýt pečicím papírem.
Rychlý drobenkový koláč pečte v předehřáté troubě na 180–200 °C po dobu 35–40 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Koláč by měl získat zlatavou barvu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: UNIVERSAL OSHXONA