Lahodná salámová pomazánka - postup přípravy
Pomazánky jsou vděčné, dají se namazat na jakýkoliv druh pečiva a v lednici vydrží i několik dnů. Jejich druhů je nespočet. Jedni preferují ty vegetariánské se zeleninou a druzí se zase nemohou obejít bez masa, nebo uzenin. Když zkombinujete ty správné ingredience, vznikne skvělý pokrm. Inspirujte se touto salámovou pomazánkou, ve které naleznete i zeleninu.
Ingredience
Dle chuti zvolte jednu z těchto čtyř:
Dle chuti:
Pracovní postup
Do velké mísy nejprve vložte omytá a na malé kousky pokrájená rajčata a papriku, či okurku. Následně přihoďte i najemno nasekané bylinky, které jste si vybrali, na kostičky pokrájenou uzeninu, strouhaný eidam, zakápněte majonézou a dobře směs promíchejte. Na závěr lze pomazánku dochutit solí a pepřem. Záleží na individuálních chutích každého.
Jak a s čím salámovou pomazánku podávat?
Připravenou salámovou pomazánku můžete nechat vychladit v lednici a mazat ji na čerstvé rohlíky, nebo housky. Skvělá však bude i na bílém chlebu, nebo bagetě zapečená v troubě. Postačí na chlebové plátky směs navrstvit, nechat asi deset minut zapéct a chuťovka je hotová. Když pomazánku uložíte v chladu, vydrží vám i několik dní.
Přijde k chuti jak na snídani, tak třeba na večeři. Použít ji můžete i na chlebíčky pro hosty, které očekáváte na přátelské, či rodinné setkání. Pro jemnou pikantnost je možné přidat i chilli papričku, chilli koření, nebo prolisovaný česnek. Přejeme dobrou chuť!
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.