Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí máslo jen z 1 ingredience

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Domácí máslo jen z 1 ingredience - postup přípravy

Domácí máslo je jemné a můžete jím namazat chléb a jiné oblíbené kousky pečiva. Máslo je lahodné a připravíte ho velmi rychle a pouze z jedné ingredience.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do větší mísy nalijte zakysanou smetanu, kterou šlehejte tak dlouho, až se začne oddělovat máslo od podmáslí. Celý proces potrvá přibližně 10 minut.

2. KROK

Tekutinu, která se od másla oddělí, přelijte do jiné mísy. Do mísy, ve které je máslo, nalijte studenou vodu a máslo důkladně opláchněte.

Tip: Z tekutiny můžete připravit například lahodné palačinky.

3. KROK

Z másla následně vytvořte váleček tak, jak to můžete vidět ve videu níže, zabalte ho do potravinové fólie a dejte chladit na 2 hodiny do lednice.

4. KROK

Poznámka: Po dvou hodinách je máslo připravené k podávání. Můžete ho použít k namazání na chléb nebo jiné oblíbené pečivo. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů