Lahodné a jemné krevety na másle s česnekem a petrželkou - postup přípravy
Patříte mezi milovníky krevet? Pokud ano, rozhodně si je nemusíte dávat jen v restauraci. Doma připravené krevety budou chutnat stejně dobře a zaplatíte za ně jen zlomek ceny. Navíc budete mít skvělý pocit ze sebe a můžete si je připravit, kdykoli jen budete chtít. Je to velmi jednoduché, poměrně levné, vynikající a potřebujete jen pár surovin, které snadno seženete.
Ingredience
Je to velmi jednoduché. Na pánve rozehřejte máslo společně s olivovým olejem. Tato kombinace pokrmu poskytne mnohem více chuti. Přidejte krevety a opečte je na prudkém ohni.
Dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Poté, co se česnek trochu povaří, vše zalijte pomerančovou šťávou z čerstvého pomeranče.
Vše promíchejte a nechte ještě chvíli vařit. Krevety odstavte a přidejte nasekanou petrželku.
Nevařte krevety příliš dlouho, protože jinak budou velmi gumové a nevychutnáte si je. Krevety musí být měkké a šťavnaté. Obvykle to trvá asi 7-8 minut, ale záleží také na intenzitě plamene. Ochutnejte, abyste se ujistili, že je vše správně uvařeno. Nezapomeňte na omáčku a podávejte ji společně s krevetami. Byla by velká škoda, kdybyste ji jen tak vyhodili, protože je lahodná. Přejeme dobrou chuť a mnoho krásných chvil s rodinou a přáteli u tohoto úžasného jídla!