Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Exotický recept na chutné krevety se sladko-pálivou omáčku

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Exotický recept na chutné krevety se sladko-pálivou omáčku - postup přípravy

Mořské plody jsou zaručeným způsobem, jak na váš jídelní stůl vnést hned celu řadu vitamínů a jiných prospěšných látek, navíc však se skutečným nádechem exotiky. Jediné, co je potřeba, je ten správný návod a trocha šikovnosti. Tento recept je však rychlý a jednoduchý poradí si s ním i naprostý začátečník. Výsledkem však bude chutný pokrm, který okouzlí každého, kdo jej okusí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve ze všeho si připravte omáčku. Na tu v prvním kroku rozmíchejte wasabi prášek s teplou vodou. Pamatujte však, že čím bude voda teplejší, tím výraznější bude celková chuť wasabi a tím bude omáčka pálivější. Podle toho tedy zvolte tu správnou teplotu. Když budete mít vzniklou hmotu řádně rozmíchanou, přidejte kondenzované mléko a opět pořádně promíchejte.




Poté přidejte citronovou šťávu a také nastrouhanou citronovou kůru. Ta se dá nahradit také šťávou a kůrou z limetek, čímž celá omáčka získá ještě o trošku exotičtější nádech. Vždy je však potřeba vybírat toto ovoce v bio kvalitě a bez zbytečných chemických postřiků. I tak jej ale před použitím řádně omyjte a očistěte od vnějších nečistot a bakterií.

Na závěr do omáčky přidejte také majonézu a celou směs pořádně promíchejte. Výsledkem je chutná krémová omáčka s mírně pikantní, kyselou a nasládlou chutí, která potěší i vybíravé gurmány. V případě nutnosti můžete kteroukoliv surovinu přidat nebo zvolit její menší množství tak, aby byla celá omáčka přesně podle vašeho gusta.

Když máte omáčku připravenou, nechte ji chviličku bokem odstát, čímž se její chuť ještě mírně prohloubí. Mezitím si tak připravte krevety. Způsobů, jak tyto mořské plody zpracovat je hned celá řada, my jsme však zvolili jednoduchý recept s chuťově neutrálním výsledkem, aby se jednotlivé příchutě nepřebíjely a vynikla tak právě ona sladko-pálivá omáčka.

Nejdříve si tedy v menší misce roztopte máslo, do kterého zhruba na 15 minut namočte čisté a oloupané kousky krevet. Přidejte také trošku soli a malinko černého mletého pepře. Můžete použít také protlačený česnek, který se ke krevetám dokonale hodí.

Když pak máte krevety již dostatečně nasáklé máslem, rozpalte si pánvičku a celý obsah misky na ní vylijte. Nakonec stačí krevety mírně osmahnout do růžova a máte hotovo. Poté si je pouze připravte na servírování a můžete podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů