Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné citrónové sušenky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Lahodné citrónové sušenky - postup přípravy

Citrónové sušenky. Zní to tak skvěle, jak skvěle chutnají. Pokud si ale myslíte, že jejich výroba je určena jen pro profesionální cukráře, kteří jsou vybaveni speciálními technologiemi a surovinami, pak jste na omylu. Ve skutečnosti si takové báječné citrónové sušenky vyrobit doma i naprostý začátečník, a to z těch surovin, které máte běžně doma.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Změklé máslo utřete v misce s cukrem a špetkou soli. Vyklepněte k němu vajíčko, přidejte poloviční množství citrónové šťávy, špetku mletého zázvoru a kardamomu a citrónovou kůru a míchejte, dokud nezískáte hladkou a jednolitou směs.




Ve vedlejší misce smíchejte hladkou mouku s jednou lžičkou prášku do pečiva a přes jemné sítko tuto směs prosejte do vajíčkové hmoty. Uhněťte hladké těsto, zakryjte ho fólií a vložte do lednice na hodinu až dvě odpočívat.

Mezitím si připravte smetanovou náplň. V míse smíchejte kondenzované mléko se zbylou polovinou citrónové šťávy a elektrickým šlehačem vyšlehejte do hladka. Opět v misce zakryjte přilnavou fólií a nechte hodinu v lednici chladnout.

Zapněte si troubu a nechte ji předehřát na 180 stupňů Celsia a plech si vyložte pečicím papírem. Ruce si namažte olejem a oddělujte z těsta malé kousky, z nichž formujte kuličky a rozložte je v přiměřených rozestupech na plech a trochu je rozplácněte. Vložte připravený plech do trouby péct na 5 až 7 minut. Dopečené sušenky vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Krémem naplňte zdobicí sáček a z něj dávkujte krém na sušenky, které slepujte k sobě.

Vrchní část hotových sušenek ozdobte cukrovou polevou a podávejte s čajem nebo kávou.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů