Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtové koblihy s vanilkovým cukrem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jogurtové koblihy s vanilkovým cukrem - postup přípravy

Připravte si nadýchané jogurtové koblihy, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Můžete je servírovat ke snídani, svačině i jako dezert.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vanilkový cukr smíchejte s krystalovým cukrem, bílým jogurtem, solí a vejcem. Jakmile se ingredience propojí, do směsi přidejte jedlou sodu a olej. 

2. KROK

Vše znovu zamíchejte, do směsi vešlehejte mouku a vytvořte těsto. To přiklopte a nechte ho 30 minut odpočívat v pokojové teplotě.  

3. KROK

Tip: Mouku přidejte v několika dávkách a předem ji prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky a ingredience se lépe spojí. 

4. KROK

Po půl hodině těsto vyválejte na plát o výšce 1–1,5 cm, z kterého vykrojte kolečka, pomocí sklenice.

Tip: Těsto může být lepivé. V takovém případě si namočte ruce do trochy oleje, bude se vám s ním snadněji pracovat.

5. KROK

Kousky následně smažte v rozpáleném oleji 5–6 minut. Poprvé je obraťte asi po 2 minutách. 

Poznámka: Koblihy otočte, během smažení, několikrát. Po usmažení je odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

6. KROK

Jogurtové koblihy nechte vychladnout a poté je servírujte ke snídani, svačině nebo jako dezert. 

Tip: Pokrm podávejte posypaný moučkovým cukrem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů