Jogurtové koblihy s vanilkovým cukrem - postup přípravy
Připravte si nadýchané jogurtové koblihy, podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Můžete je servírovat ke snídani, svačině i jako dezert.
Těsto
Na smažení
Na posypání
Vanilkový cukr smíchejte s krystalovým cukrem, bílým jogurtem, solí a vejcem. Jakmile se ingredience propojí, do směsi přidejte jedlou sodu a olej.
Vše znovu zamíchejte, do směsi vešlehejte mouku a vytvořte těsto. To přiklopte a nechte ho 30 minut odpočívat v pokojové teplotě.
Tip: Mouku přidejte v několika dávkách a předem ji prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky a ingredience se lépe spojí.
Po půl hodině těsto vyválejte na plát o výšce 1–1,5 cm, z kterého vykrojte kolečka, pomocí sklenice.
Tip: Těsto může být lepivé. V takovém případě si namočte ruce do trochy oleje, bude se vám s ním snadněji pracovat.
Kousky následně smažte v rozpáleném oleji 5–6 minut. Poprvé je obraťte asi po 2 minutách.
Poznámka: Koblihy otočte, během smažení, několikrát. Po usmažení je odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Jogurtové koblihy nechte vychladnout a poté je servírujte ke snídani, svačině nebo jako dezert.
Tip: Pokrm podávejte posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou