Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč z tortilly

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Slaný koláč z tortilly - postup přípravy

Rychlých receptů na zajímavé snídaně není nikdy dost. Jen s tou správnou snídaní totiž můžete správně nastartovat svůj den a zařídit si lepší náladu, ať už vás potká v práci cokoliv. Jednou z takových super snídaní je slaný koláč z tortilly plný šunky a sýra, která vás zasytí a harmonizuje vaše tělo i ducha. Nepotřebujete k němu žádné zvláštní ingredience kromě tortill, které se vám beztak doma vždycky hodí. Tak se pojďte podívat, jak jednoduše tuhle chutnou snídani připravíte.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:



Připravte si pánev se silným dnem, nastrouhejte si sýr na hrubém struhadle a rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.




Do misky si rozbijte tři vajíčka a podle chuti je dosolte a dopepřete. Rozšlehejte je vidličkou či metličkou.

Studenou pánev vymažte máslem a nalijte na ni polovinu rozšlehaných vajíček do vrstvy ideálně o síle kolem půl centimetru. Tuto vajíčkovou vrstvu překryjte jednou tortillou. Plátky šunky či jiné uzeniny rozložte po celé ploše tortilly a posypejte ji strouhaným sýrem. Zakryjte přísady druhou tortillou.

Na druhou tortillovou vrstvu rozložte kolečka rajčat a opět zasypejte sýrem. Zakryjte třetí tortillou, na ni dejte zase plátky šunky a sýr a přikryjte poslední tortillou. Její povrch zalijte druhou polovinou rozšlehaného vajíčka a rozetřete ho po celé její ploše.

Takto připravenou pánev postavte na kamna, zapněte mírné teplo a pod pokličkou zvolna pečte 5 minut z jedné strany, pak opatrně otočte a opékejte dalších 5 minut.

Když je tortilla z obou stran zlatavá, opatrně ji vyklopte z pánve na talíř a ještě horkou ji můžete zasypat strouhaným sýrem a případně také najemno sekanými bylinkami, jako je petrželka, pažitka, kopr nebo zelená cibulka.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů