Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Extra čokoládový dort s pudinkovým krémem a šlehačkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 50 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Extra čokoládový dort s pudinkovým krémem a šlehačkou - postup přípravy

Inspirujte se receptem na extra čokoládový dort s pudinkovým krémem a šlehačkou, který můžete připravit na různé oslavy nebo narozeniny. Vypadá jako dílo profesionální cukrářky, ale zvládne ho naprosto každý.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Čokoládový korpus

Pudinkový krém

Šlehačkový krém

Čokoládová ganache

Čokoládový krém na obmazání

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Čokoládový pudinkový prášek smíchejte s cukrem a trochou mléka. Zbytek mléka přiveďte k varu a vmíchejte do něj rozmíchaný pudink. Poté ho vařte do zhoustnutí.

2. KROK

Uvařený pudink stáhněte z ohně a pomocí šlehače do něj zašlehejte čokoládu na vaření. Poté ho přendejte do mísy, zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte ho zcela vychladnout.

3. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Do mísy s bílky přidejte špetku soli a vyšlehejte je do tuhého sněhu. Do žloutků přidejte cukr a vyšlehejte ho do nadýchané pěny.

4. KROK

Hladkou mouku promíchejte s kakaem, vsypte ji do žloutkové pěny a směs vyšlehejte. Polovinu bílkového sněhu přendejte do mísy a pomocí metličky ho do těsta vmíchejte.

5. KROK

Do těsta přidejte zbytek bílkového sněhu a opět ho pomocí metličky vmíchejte. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a těsto do ní přelijte.

6. KROK

Těsto pečlivě uhlaďte a s formou alespoň 1krát lehce bouchněte o linku, zbavíte se tak přebytečných vzduchových bublin.

7. KROK

Formu přendejte do předehřáté trouby na 180 °C a čokoládový korpus pečte přibližně 35–40 minut. Před koncem pečení vyzkoušejte pomocí špejle, zda je korpus dobře propečený.

8. KROK

Upečený korpus vyjměte z trouby a nechte ho zcela vychladnout. Poté ho vyklopte z formy, stáhněte z něj pečicí papír a rozkrojte ho na 3 díly.

9. KROK

Čokoládový pudink lehce prošlehejte, přidejte do něj změklý margarín a vyšlehejte hladký krém. Poté vyšlehejte do tuha smetanu ke šlehání.

10. KROK

Rozkrojený korpus potřete marmeládou, následně polovinou čokoládového krému a poté polovinou šlehačky. Dort přiklopte druhým korpusem a postup opakujte.

11. KROK

Dort poté přiklopte posledním korpusem. Do hrnce nalijte smetanu a přiveďte ji k varu. Nalijte ji do mísy s nasekanou čokoládou a směs míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

12. KROK

Do mísy nasypte instantní směs na čokoládový krém a zalijte ho studeným mlékem. Poté ho vyšlehejte do tuhé konzistence a dort s ním ze všech stran obmažte.

13. KROK

Část vychladlé čokoládové ganeche nalijte do cukrářského pytlíku a ozdobte s ní kraje dortu. Zbytek na něj nalijte a opatrně ji rozmažte.

14. KROK

Extra čokoládový dort nechte vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny. Poté ho vyjměte a ozdobte dle vlastní fantazie čokoládou a sušenkami. Nakonec dort nakrájejte a servírujte ho.

15. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

16. KROK

Videopostup krok za krokem

17. KROK

Zdroj receptu: Natašine Slastice

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů