Lahodný piškot se sladkým tvarohem a rozinkami - postup přípravy
Sníte o dezertu lehoučkém jak pírko a nadýchaném jako obláček? Pak vám ho právě přinášíme. Tento piškot ze sladkého tvarohu a rozinek je opravdovým skvostem. Skvěle se bude hodit nejen ke snídani a svačině. Pohostit jím můžete hrdě i drahocennou návštěvu.
Ingredience
Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Z těch pak vyšlehejte tuhý sníh.
Nyní si rozmixujte žloutky společně s krupicovým cukrem, pak přidejte i zakysanou smetanu, vanilkový cukr, kukuřičný škrob a sladký tvaroh.
V další fázi si spařte horkou vodou rozinky a také je umístěte do směsi. Nakonec ještě vložte po částech bílkový sníh a promíchejte pomalými pohyby pomocí metličky. Vypracujete tak hladké, vláčné a nadýchané těsto polotekuté konzistence.
Dále si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vlijte do něj připravené těsto. To špachtlí dobře rozetřete po celé ploše. Dejte péct do trouby na cca 30 až 40 minut při teplotě 180 °C.
Až se piškot upeče, vyjměte ho z trouby a nechte zcela vychladnout. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem. K porci se bude hodit například i čerstvé ovoce, jako jsou jahody, borůvky, nebo maliny.
Pokud si chcete zákusek vylepšit, polijte jej čokoládovou polevou a posypejte kokosem nebo mletými vlašskými oříšky. Kromě rozinek pak můžete do těsta před pečením zakomponovat jakékoliv sušené a spařené ovoce. Skvělé budou třeba brusinky, švestky nebo meruňky. Hodit se ale bude i kompot třešňový, višňový, nebo broskvový. Přejeme vám dobrou chuť.