Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí na víně se zeleninou a houbami

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 123 minut

Hovězí na víně se zeleninou a houbami - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům křehkého masa, určitě si připravte hovězí na víně, které oplývá úžasnou vůní a výraznou chutí. Pokrm je nejen chutný, ale také vydatný, díky přidané zelenině a houbám.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a 6 minut na něm smažte na plátky nakrájenou slaninu, kterou poté vyndejte. Do stejné pánve vložte větší kousky masa a smažte je 5 minut. Poté maso otočte a smažte dalších 5 minut. 

2. KROK

Maso z pánve vyjměte a vložte do ní celé omyté baby žampiony, které smažte 4 minuty. Po této době je vyndejte a na pánvi rozpusťte máslo, na kterém osmažte na kolečka nakrájenou oloupanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli.

Poznámka: Místo baby žampionů můžete použít jakékoliv oblíbené houby.

3. KROK

Zeleninu smažte 6 minut a přidejte k ní žampiony, které smažte další 4 minuty. K ingrediencím vmíchejte slaninu a přidejte rajčatový protlak s prolisovaným česnekem. Vše zamíchejte a smažte 3 minuty.

4. KROK

Směs v pánvi zasypte moukou, zamíchejte ji a zalijte červeným vínem. Přilijte také vodu, vše zamíchejte, směs osolte, přidejte tymián, pepř, znovu zamíchejte a následně do pánve vložte maso. 

5. KROK

Na závěr do pokrmu přidejte bobkový list, pánev přikryjte pokličkou a vařte 90 minut. 

Poznámka: Hovězí na víně podávejte se šťouchanými bramborami. Toto hlavní jídlo se skvěle hodí k vychlazenému pivu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů