Lasagne na pánvi se třemi druhy sýra - postup přípravy
Máte pocit, že příprava lasagní vždy trvá dlouho a je náročná a zdlouhavá? A co když vám řekneme, že je možné uvařit je za půl hodiny? Lasagne na pánvi se třemi druhy sýra vám ukážou, že i složitá jídla lze připravit snadno a rychle. Pro přípravu rychlých lasagní je nejlepší použít mleté maso ze směsi hovězího, vepřového a telecího masa. Pak bude pokrm velmi šťavnatý a chutný.
Ingredience
Mleté maso osmažte na hluboké pánvi na středním plameni. Do směsi přidejte najemno nakrájený česnek, sůl a mletou červenou papriku. Vše promíchejte a provařte asi minutu.
Pláty lasagní nalámejte na menší kousky, aby se vám pohodlně vešly do pánve. Tyto kousky dejte nahoru na směs, přidejte vodu a omáčku marinara.
Pánev přikryjte poklicí a vše společně duste asi 20 minut. Pravidelně míchejte, dokud těstoviny zcela nezměknou. Během vaření kontrolujte, zda se směs nepřipaluje a zda je v pánvi stále dost tekutiny, aby se těstoviny mohly snadno uvařit. Nezabere to více než 15 nebo 20 minut – mleté maso se udělá velmi rychle a těstoviny také změknou raz dva. Mezitím si můžete nastrouhat a nakrájet sýry nadrobno a připravit si talíře na servírování.
Poté sejměte pánev z ohně, přidejte polovinu parmezánu a mozzarelly. Dochuťte solí, pepřem a vše dobře promíchejte. Na závěr posypte lasagne zbývajícím sýrem. Pánev přikryjte poklicí a nechte jídlo několik minut odstát, aby se sýr rozpustil. Před podáváním posypte bazalkou.
Už chápete, že lasagne vůbec nemusí být složité? Vše dáte do jednoho hrnce a necháte teplo, ať udělá svou práci. Tohle jídlo můžete snadno připravovat na večeři přes týden, kdy nemáte času nazbyt. Zasytí vás, je lahodné a rychlé.