Linecké kytičky jen z 6 ingrediencí - postup přípravy
Vyzkoušejte křehké linecké kytičky podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava pouze z 6 ingrediencí.
Těsto
Na posypání
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem do hladka. Přidejte vejce a ingredience spojte šleháním. Do směsi vešlehejte vanilkovou pastu a poté přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku před použitím prosejte.
Těsto zakryjte a vložte ho do lednice na 30 minut. Poté z něj vytvořte váleček, který rozdělte na 20 stejně velkých kousků.
Z každého kousku vytvořte váleček, který zploštěte, horizontálně přehněte na polovinu a nožem na něm vytvořte několik zářezů.
Tip: Při tvorbě cukroví se inspirujte postupem níže ve videu.
Kousek těsta zarolujte, čímž vytvoříte kytičku, kterou odložte na plech, pokrytý pečicím papírem. Postup opakujte také u zbytku těsta.
Poznámka: Při rolování každého kousku vyvíjejte na těsto větší tlak. Pokud by bylo srolované cukroví příliš volné, mohlo by se, během pečení, rozvolnit a nevypadalo by hezky.
Linecké kytičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Tip: Při válení těsta a jeho následném zpracování ho nepodsypávejte moukou. Mohlo by se začít trhat.
Upečené cukroví nechte vychladnout a servírujte ho posypané moučkovým cukrem.
Tip: Kytičky z lineckého těsta můžete ozdobit také čokoládovou polevou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou