Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Linecké kytičky jen z 6 ingrediencí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Linecké kytičky jen z 6 ingrediencí - postup přípravy

Vyzkoušejte křehké linecké kytičky podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava pouze z 6 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem do hladka. Přidejte vejce a ingredience spojte šleháním. Do směsi vešlehejte vanilkovou pastu a poté přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku před použitím prosejte. 

2. KROK

Těsto zakryjte a vložte ho do lednice na 30 minut. Poté z něj vytvořte váleček, který rozdělte na 20 stejně velkých kousků.

3. KROK

Z každého kousku vytvořte váleček, který zploštěte, horizontálně přehněte na polovinu a nožem na něm vytvořte několik zářezů. 

Tip: Při tvorbě cukroví se inspirujte postupem níže ve videu.

4. KROK

Kousek těsta zarolujte, čímž vytvoříte kytičku, kterou odložte na plech, pokrytý pečicím papírem. Postup opakujte také u zbytku těsta. 

5. KROK

Poznámka: Při rolování každého kousku vyvíjejte na těsto větší tlak. Pokud by bylo srolované cukroví příliš volné, mohlo by se, během pečení, rozvolnit a nevypadalo by hezky.

6. KROK

Linecké kytičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. 

Tip: Při válení těsta a jeho následném zpracování ho nepodsypávejte moukou. Mohlo by se začít trhat.

7. KROK

Upečené cukroví nechte vychladnout a servírujte ho posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Kytičky z lineckého těsta můžete ozdobit také čokoládovou polevou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů