Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bezmasý cuketový nákyp s mozzarellou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Bezmasý cuketový nákyp s mozzarellou - postup přípravy

Odpočiňte si od masa a připravte si úžasný bezmasý cuketový nákyp s rajčaty a mozzarellou, který má bohatou chuť. Zasytí, je výživný a nezatíží váš organismus.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Vaječná směs

Základ

Na pokrytí

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cukety odřízněte okraje, zeleninu oloupejte, nakrájejte na kostičky, smíchejte ji se solí a nechte 10 minut reagovat. 

Poznámka: Okraje by mohly způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů. 

2. KROK

Mezitím v samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, pepřem, kurkumou, a jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko. Směs odložte bokem a zpracujte zbytek ingrediencí. 

3. KROK

Na rozpáleném olivovém oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte oloupanou, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokračujte ve smažení 3–5 minut.  

4. KROK

Do směsi vmíchejte najemno nakrájený česnek a po 2 minutách nakrájenou papriku s rajčetem. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

5. KROK

Po 1–2 minutách do směsi vmíchejte cuketu, z které předem vymačkejte maximum šťávy, ochuťte ji solí, pepřem, italskými bylinkami a vše přendejte do zapékací mísy. 

6. KROK

Pokrm zalijte vaječnou směsí, pokryjte plátky rajčete, posypte nastrouhanou mozzarellou, nakrájenou jarní cibulkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Frische Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů