Bezmasý cuketový nákyp s mozzarellou - postup přípravy
Odpočiňte si od masa a připravte si úžasný bezmasý cuketový nákyp s rajčaty a mozzarellou, který má bohatou chuť. Zasytí, je výživný a nezatíží váš organismus.
Vaječná směs
Základ
Na pokrytí
Z cukety odřízněte okraje, zeleninu oloupejte, nakrájejte na kostičky, smíchejte ji se solí a nechte 10 minut reagovat.
Poznámka: Okraje by mohly způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů.
Mezitím v samostatné míse vyšlehejte vejce se solí, pepřem, kurkumou, a jakmile se ingredience propojí, přidejte mléko. Směs odložte bokem a zpracujte zbytek ingrediencí.
Na rozpáleném olivovém oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte oloupanou, nahrubo nastrouhanou mrkev a pokračujte ve smažení 3–5 minut.
Do směsi vmíchejte najemno nakrájený česnek a po 2 minutách nakrájenou papriku s rajčetem.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Po 1–2 minutách do směsi vmíchejte cuketu, z které předem vymačkejte maximum šťávy, ochuťte ji solí, pepřem, italskými bylinkami a vše přendejte do zapékací mísy.
Pokrm zalijte vaječnou směsí, pokryjte plátky rajčete, posypte nastrouhanou mozzarellou, nakrájenou jarní cibulkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte