Linecké sušenky s marmeládou - postup přípravy
Linecké sušenky s marmeládou patří k nejoblíbenějšímu a zároveň nejkřehčímu vánočnímu cukroví, které zaujme chuťové pohárky snad každého milovníka sladkého cukroví. Kromě lahodné chuti mají linecké sušenky také nádherný sváteční vzhled.
Ingredience
Ve větší míse vyšlehejte máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidejte celé vejce a pokračujte ve šlehání, dokud se všechny ingredience nespojí.
Vsypte jemně mleté mandle i mouku a vypracujte hladké těsto. Těsto zpracovávejte rukama, dokud nebude homogenní, bez hrudek másla či mouky.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte do chladničky minimálně na 1 hodinu. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na placku silnou asi 5 mm. Vykrajujte požadované tvary, které bude možné jednoduše slepit marmeládou.
Vykrájené sušenky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu asi 8 minut. Sušenky by měly lehce zezlátnout.
Ještě teplé posypte vrchní díly moučkovým cukrem. Jednotlivé sušenky slepujte pikantnější marmeládou. Doporučujeme šípkovou anebo rybízovou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuhanje je zabavno