Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lotus řezy s krémem z mascarpone

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Lotus řezy s krémem z mascarpone - postup přípravy

Mezi vším tím cukrovím možná o Vánocích dostanete chuť na nějakou jinou sladkost. V takovém případě si připravte rychlý recept na lotus řezy s mascarpone podle paní Terezy Koubkové.

Ingredience pro:
1 plech
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vlijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do šlehačky přidejte mascarpone a vymíchejte do hladkého krému. 

2. KROK

Potravinovou fólií vyložte zapékací mísu a na její dno naskládejte sušenky, na které rozetřete část krému. Sušenky s krémem vrstvěte, dokud máte suroviny. Vrstvení zakončete krémem. 

3. KROK

Na závěr posypejte horní část řezů najemno rozemletými sušenkami Lotus a nechejte odležet v lednici přes noc. 

4. KROK

Hotový dezert na druhý den nakrájejte a podávejte vychlazený. Každý kousek můžete podávat ozdobený čokoládovou hvězdičkou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů