Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Luhačovický špaček z mletého masa

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Luhačovický špaček z mletého masa - postup přípravy

Obohaťte své obědové menu šťavnatým luhačovickým špačkem, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Pokrm je křehký a plný aromatických chutí.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s nasekanou petrželkou, vejcem, mletou sladkou paprikou a strouhankou.

2. KROK

Směs ochuťte solí a pepřem a přidejte do ní mleté maso. Po důkladném promíchání masovou směs nechte odpočívat 10 minut. 

3. KROK

Z masa odeberte polovinu množství, z kterého vytvořte placku. Tu namažte hořčicí a zabalte do ní klobásu. Maso zabalte do slaniny a stejný postup opakujte se zbytkem ingrediencí.

Tip: Při tvoření luhačovického špačka se nechte vést postupem níže ve videu.

4. KROK

Maso vložte do formy na pečení, kterou předem vymažte trochou oleje. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

5. KROK

Upečené maso potřete kečupem a pokračujte v pečení dalších 10 minut. 

Tip: Pokrm servírujte s vařenými brambory, posypanými petrželkou a nadrobno nakrájenou červenou cibulí. Přílohu můžete nahradit také rýží.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů