Luhačovický špaček z mletého masa - postup přípravy
Obohaťte své obědové menu šťavnatým luhačovickým špačkem, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Pokrm je křehký a plný aromatických chutí.
Základ
Na vymazání
Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s nasekanou petrželkou, vejcem, mletou sladkou paprikou a strouhankou.
Směs ochuťte solí a pepřem a přidejte do ní mleté maso. Po důkladném promíchání masovou směs nechte odpočívat 10 minut.
Z masa odeberte polovinu množství, z kterého vytvořte placku. Tu namažte hořčicí a zabalte do ní klobásu. Maso zabalte do slaniny a stejný postup opakujte se zbytkem ingrediencí.
Tip: Při tvoření luhačovického špačka se nechte vést postupem níže ve videu.
Maso vložte do formy na pečení, kterou předem vymažte trochou oleje. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Upečené maso potřete kečupem a pokračujte v pečení dalších 10 minut.
Tip: Pokrm servírujte s vařenými brambory, posypanými petrželkou a nadrobno nakrájenou červenou cibulí. Přílohu můžete nahradit také rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty